Emme ole kuolleet!

Okei, siis kohta jo vuosi, kun viimeksi olen blogia päivittänyt! Siis joo en tosiaan tiedä mihin aika täällä Ruotsissa menee. Koirien kanssa ollaan treenailtu vähintään muutaman kerran viikossa. Olen siis nyt päättänyt tulla Suomeen heti, kun vaan ”pääsen”. Töissä täällä olen lupautunut olemaan elokuun loppuun, ja sitten vielä on se paikka Suomesta saatava. Poikaytsäväni jää vielä yhdeksi kaudeksi, sillä hänellä täällä aivan mahtava pelata salibandya, mutta itse tahdon jo kotiin.

Agility täällä Ruotsissa ei ihan ole sama kuin Suomessa. Taso ylipäänsä on heikompi eikä kursseja ole samalla mittakaavalla kuin Suomessa. Eli nyt olen kohta 2 vuottta vedellyt ilman kunnollista ohjausvalmennusta. Ja pääni on sekaisin kuin seinäkello erilaisia ohajuksia. Ruotsalaiset ohjaavat niin eri tyylillä ja minulla on ”asennevamma” heidän tyylejään kohtaan. Ohjaava ihan mielettömästi ”väärän puolen kädellä”, jota itsekin olen huomaamattomasti alkanut käyttään, jonka sitten huomaan klipeissa treeneistä :/  Mutta toisaalta olen saanut koiriini vauhtia paljon matkimalla heidän ohjauksia. Hmm.. jooo vauhtia on tullut, mutta missä on mun tekniikka??? Noh olen sitten täällä Ruotsissa sekoitellut ohjaustyylejä, eli saa nähdä millainen sekasikiö olen, kun Suomeen tulen haha.

Agility

Cami:

Cami osaa mielettömästi. Vauhti kasvanut, kääntyy esteillä hyvin, mutta satalasissa ei voi kuunnella(ko)? Cami on vaikea siinä mielessä, että kun se on lukinnut esteen, niin sehän on lukittu! Siinä on sitten ihan turha huutaa. Camin treenaus painottuu sen itsenäiseen tekemiseen. Haluan, että Cami tekee itse töitä, ei vaan ole kädessa, niin kuin se on aina ollut. Tässä meillä huono on se, että Cami on alkanut räiskimään rimoja, aika lailla, ja that’s not good! Toisaalta nyt olen sen jo oppinut ja ajattelen paljon reittejä, joissa olen Camin lähellä, mutt sillon Cami jotuu tekemään tiukempia kurveja, joka toisaalta on sille ihan ok.
Olen tuonut paljon suomalaista ohjaustekniikkaa meidän treeneihin. Ruotsalaiset mielellään ohjaavat siten, että vaihetlevat puolta ihan älyttömissä tilanteissa. Okei koirat osaa ja irtoaa, mutta, kun kellotetaan on minun selkeemmät reitit ollut nopeempia. Ja sehän niitä ärsyttää hahah! 😀 ”Finnen vann igen” KYLLÄ! 😀

Messi:

Messin kanssa menee kivasti. Neiti oppinut vuoden sisällä ihan hirmusesti! Itseluottamus ja varmuus esteillä on meidän työn alla. Cami ja Messi on niin erilaisia ohjata, että virheet tapahtuvat, kun ohjaa Messia niinkuin Camia, ja ylläri ylläri niin ei voi tehdä.
Messillä on vauhtia tullut ihan mielettömästi ja mä en oikein aina tiedä että missä ite olisin. Messi vielä ei ole niin taitava, että pystyn kaiken tuon vauhdin hyödyntämään. Sen olen oivaltanut, että sille on annettava tilaa mennä ja suorittaa esteet. Messillä on nätti hyppytekniika siten, että kääntyy kauniisti esteillä ja pystyy kokoamaan ja rytmittämään vauhtinsa tilanteissa. Niin ja se kuuntelee niiiiiin nätisti! Näen Messissä potentiaalia, ja oikealla treenillä siitä saadaan saadaan hyvä. Tämä yksi suuri syy miksi TAHDON Suomeen hyvien ohjaajien, kuten ystäväni Sannan koulutuksiin!

Tässä muutamia klippejä Messin agitreeneistä:

Tässä opetellaan tätä ”päällejuoksua” hieman etäämmältä…

Tässä sama alku, mutt estettä on käännetty, helpotettu vähän. Kepeillä Messi välillä jättää vikat välistä, niinkun tässä. Loppuohjaus, aika lailla käsillä huitomista. Se on mun ongelma tällä hetkellä, baaaah! Oon niin epä looginen mun käsien kanssa.

No niin tälläist täällä Ruottinmaalla, ja pääsiäiseks mennään kisamaan Malmön!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s